nge-0012_pt-borderKinesiologie is een manier om met behulp van spiertesten energie te meten. Door druk te geven op een bepaalde spier kan worden vastgesteld of de energie goed, zwak of geblokkeerd is. Een verstoorde energiebalans zal uiteindelijk altijd klachten gaan veroorzaken, door een specifiek gebruik van de acupressuurpunten kan de energiebalans weer hersteld worden. Het lichaam is een geweldige computer die ongelofelijk veel informatie over de oorzaak van de storing kan geven, bv. of er allergieen zijn, een tekort aan vitaminen/mineralen, verkeerde voeding of de aanwezigheid van virussen en bacterien.

Er zijn 14 hoofdmeridianen (energiebanen) die bepalend zijn voor de gezondheid. Elke meridiaan staat in verbinding met een orgaan en een spiergroep, een zwakke spiertest betekent dat de energie ergens door ontregeld is, dat kan een fysieke factor zijn, maar het kan ook een emotionele oorzaak hebben.

Met een optimale energie is er evenwicht tussen de grote lichaams-systemen:

  • Het spierstelsel
  • Het zenuwstelsel
  • Het hormonale-systeem
  • Het lymfe-systeem
  • De stofwisselingen

Kinesiologie is een prachtig systeem, niet alléén herstellend maar vooral ook preventief om klachten en ziekten te voorkomen. Het stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam om het innerlijk evenwicht te handhaven.

Voor meer informatie kunt u mailen naar: Corrie.dam@ziggo.nl