Detox

Een detox-of reinigingsperiode is een nieuwe ‘start van de natuurlijke jij’. Het brengt vitaliteit omdat het je lichaam bevrijd van allerlei, jarenlange opgestapelde afvalstoffen. Het is door stapeling van afvalstoffen dat jouw ‘motor’ langzamer loopt. We maken het detoxprogramma op maat dmv een uitgebreide bioresonantietest. Dankzij een voedingstest komen je allergieën in beeld. In een periode van 30 dagen worden schimmels, parasieten, belastende virussen opgeruimd. In de regel zien we u eens per week. Of je nu het 30 dagen programma volgt of je gaat vasten, je gaat je weer fit voelen en je krijgt weer een dieper contact met je innerlijke stem: je brengt de stroom terug in je lichaam, beweging in je mentaal emotionele situatie & je verbindt jezelf weer meer met de stroom van het universum.

Voor meer informatie: www.detoxcoachgooiland.nl  Tel: 06-24602739
Consult: €90,- voor anderhalf uur (consulten worden door alle verzekeraars vergoed).

Hoge darmspoeling

De diepe en grondige reiniging van de dikke darm, de hoge darmspoeling, kan tal van lichamelijke klachten verhelpen. Alle samenwerkende organen van de spijsvertering zorgen ervoor dat calorieën uit voedsel worden verbrand en omgezet in energie. Naarmate het lichaam ouder wordt, raakt dat systeem min of meer vervuild, met name door onze westerse eetgewoonten. De dikke darm raakt daardoor langzaamaan vervuild en de functie neemt af door plakvorming aan de wanden. Deze onverteerde voedingsresten ook wel slakken genoemd geven toxines af aan het bloed waardoor men allerlei klachten kan krijgen. De meest voorkomende is vermoeidheid en allergieën.

Een darmspoeling is in feite je darmen een warm bad geven. We werken in met gevitaliseerd en gezuiverd water. We werken volgens de ‘slow methode’ waardoor de darmen in een behandeling circa 3 tot 4 maal gespoeld worden met warm water. Zo komt de bacteriehuishouding van de darm terug in een natuurlijke staat. Om darmen en bloed grondig te reinigen bestaat de colonhydrotherapie uit een serie van 3 tot 5 behandelingen binnen een drietal weken.

Hoe gaat de hoge darmspoeling in zijn werk?

De Hydromat Comfort

Colon_Hydromat_comfort_kleinDe laatste jaren is de populariteit van hoge darmspoelingen toegenomen door de ontwikkeling van een toestel met een gesloten systeem: de Colon-Hydromat. Hierdoor verloopt de behandeling reukloos en hygiënisch. U ligt daarbij op een behandeltafel in een comfortabele houding. Een aan- afvoerslang wordt in de anus ingebracht. Je voelt hier niets van. Via deze slang wordt het warme water langzaam toegevoerd. Dan liggen de darmen een tijdje te weken in een ‘warm bad’. Bij het leeglopen van de darminhoud masseren warme handen uw buik om de aangekoekte afvalstoffen te helpen loskomen. U kunt op een venster van het apparaat meekijken hoe het losgekomen vuil wegspoelt. Het toevoeren en uitstromen van het reinigende water wordt een aantal keren herhaald tot het afgevoerde water volkomen schoon is. De behandeling duurt ca 45 minuten, waarna je een opgelucht gevoel zal ervaren.

Wanneer kan een hoge darmspoeling helpen?

Met een hoge darmspoeling wordt de dikke darm tot in de diepere plooien gereinigd. In de eerste fase wordt de stagnerende ontlasting verwijderd. In de tweede fase worden brokken en korsten die zich in de loop der jaren hebben vastgezet, losgeweekt. Tijdens de derde fase komen ook slijm, gassen, parasieten en toxines los, zodat daarna de opname van voedingsstoffen verbetert.

Wat is het verwachte resultaat van hoge darmspoelingen?

Zeker 70% van de patiënten hebben baat bij een hoge darmspoeling. Het reguleert de peristaltiek waardoor je een soepelere ontlasting krijgt. Je hebt geen opgeblazen gevoel meer en je krijgt meer energie. Een hoge darmspoeling is geen wondermiddel, maar een schone darm bevordert zonder twijfel uw gezondheid, en kan de ziekte waaraan u lijdt aanzienlijk of zelfs geheel terugdringen.

Wat moet je doen na de Colon hydrotherapie?

Voor de korte termijn raad ik een passend probioticum aan. Voor behoud van een sterke afweer op de lange termijn, kan je in overleg met Nicole een uitgebreid voedingsadvies krijgen. Dit advies volgt na een bio-resonantietest waaruit blijkt op welke stoffen je allergisch of intolerant reageert. Voor meer informatie: www.detoxcoachgooiland.nl  Tel: 06-24602739

Een enkele darmspoeling kost €100 incl btw. Voor een serie van 3 of meer spoelingen rekenen we 90€ per spoeling (consulten worden door alle verzekeraars vergoed).